Dette irriterer flest nordmenn på tur

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2021
Tekst: Silje Glorvigen – Foto: Johnny Vaet Nordskog, Gard Eirik Arneberg

Ikke overraskende er det forsøpling i naturen som irriterer de fleste på tur. Norsk Friluftsliv mener det er på tide at folk tar ansvar.

50 prosent mener søppel er verst

Ipsos har på vegne av Norsk Friluftsliv utført en undersøkelse, der nordmenn ble spurt hva de irriterer seg over når de er i naturen. Der har halvparten svart at de irriterer seg aller mest over søppel når de er ute på tur.

– Basert på observasjoner og medieoppslag fra tidligere i år, er det dessverre ikke uventet at søppel ligger på topp over irritasjonsmomenter for turgåere, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

BER FOLK TA ANSVAR: Lasse Heimdal mener det er på tide at alle tar ansvar for seg selv og plukker med seg sin egen søppel. Foto: Gard Eirik Arneberg

Belastningen er større enn før

Den stigende friluftstrender i befolkningen ser ikke ut til å avta med det første. Årets sommerferie er annerledes, der mange ferierer ute i det fri. Norsk Friluftsliv ser et forsøplingsproblem spesielt ved de mest populære turdestinasjonene, fordi det rett og slett befinner seg flere folk der.

– Totalt sett er det heldigvis ikke mye søppel i naturen. Men søppel kan uansett være til skade for mennesker, dyr og planter, og ødelegger naturopplevelsen for de som kommer etter deg, sier Heimdal.

Heimdal påpeker at selv om de fleste allerede er veldig flinke, er det alltid noen som etterlater seg avfall. Disse må rett og slett skjerpe seg!

Se selve undersøkelsen her.

Les sju tips til sporløs ferdsel her. 

Del denne artikkelen