Dette er Turmat fra hele verden

Publisert – Sist oppdatert 02.05.2019

I dag lanserer Norsk Friluftsliv initiativet «Turmat fra hele verden – sammen om nye turopplevelser» som har til hensikt å få flere mennesker ut i naturen gjennom gode mat- og turopplevelser.

I dag lanserer Norsk Friluftsliv initiativet «Turmat fra hele verden – sammen om nye turopplevelser» som har til hensikt å få flere mennesker ut i naturen gjennom gode mat- og turopplevelser.

Naturen er et unikt virkemiddel for å bidra til økt inkludering, og til å gi økt helse, større fellesskap, bedre kulturinnsikt og nye relasjoner. Mange innvandrere og flerkulturelle opplever at det er lettere å bli kjent med nordmenn ute i naturen. I naturen blir de også bedre kjent med den norske kulturen og det norske språket. Norsk Friluftsliv tror derfor at friluftslivet kan bli Norges største inkluderingsarena.

Selv om man ikke er kjent med den norske turkulturen, er mat noe alle kulturer har felles. Uansett hvor i verden man kommer fra, så spiser man mat. Gjennom Turmat fra hele verden ønsker vi å vise at mat på tur gjerne kan være målet, og den kan også varieres og gjøres spennende. På den måten kan man være sammen om nye turopplevelser.

Alle land har sine mattradisjoner. Vi oppfordrer til å ta vare på egne verdier og tradisjoner, men ta de med ut i naturen, hvor man kan dele gode mat- og turopplevelser med hverandre. Alle har noe å lære bort, og i naturen ønsker vi et større mangfold. Lukten av Tikka Masala i skogen, eller vårruller ved sjøen, er noe vi alle kan like.

Vi ønsker å gjøre det så enkelt og tilgjengelig som mulig for alle å ta del i dette initiativet. Derfor har vi opprettet en webside og en Facebook-side hvor erfaringer, oppskrifter og generelt gode turhistorier kan deles. Vi har også utviklet en oppskriftsmal, samt annet informasjonsmateriell som er klart til å ta i bruk.

Norsk Friluftsliv ønsker at alle som vil kan ta del i dette, og blir med på å engasjere sitt lokalmiljø. Vi vil stå for alt av informasjonsmateriell, men vil også være tilgjengelig med tips og vink til hva, og hvordan, dere kan gjennomføre aktiviteter.

Med Turmat fra hele verden ønsker vi å oppfordre til å: Gå på tur, nyt mat fra ulike kulturer – og vær sammen om nye turopplevelser!

Les mer og finn informasjonsmateriell på turmat.no

 Foto: DNT/Marius Dalseg Sætre

Del denne artikkelen