Det teoretiske rammeverket for naturbasert terapi

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En dansk studie fra 2012 har sett på det teoretiske rammeverket for naturbasert terapi. Beskrivelsene i studiet er hentet fra en «terapihage» nær København, der personer som er sykemeldt med stress-relaterte sykdommer blir tilbudt 10 ukers behandling. Hensikten med studien er å klargjøre integrasjonen mellom naturen og det psykoterapeutiske ved naturbasert terapi. De psykoterapeutiske aspektene… Read more »

En dansk studie fra 2012 har sett på det teoretiske rammeverket for naturbasert terapi. Beskrivelsene i studiet er hentet fra en «terapihage» nær København, der personer som er sykemeldt med stress-relaterte sykdommer blir tilbudt 10 ukers behandling. Hensikten med studien er å klargjøre integrasjonen mellom naturen og det psykoterapeutiske ved naturbasert terapi. De psykoterapeutiske aspektene er basert på «mindfulnes», mens naturaspektene er inspirert av permakulturelle prinsipper og metoder, som vil si å arbeide med og ikke mot naturen.

Les forskningsartikkelen her: Nature as therapist: Integrating permaculture with mindfulness- and acceptance-based therapy in the Danish Healing Forest Garden Nacadia

Del denne artikkelen