Den nye friluftslivsministeren takket organisasjonene

Publisert
Tekst: Linn Elise Jakhelln

I en hilsen til friluftslivsorganisasjonene lovet klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen også å jobbe hardt for at flere skal få delta i friluftslivet i tiden framover.

16. oktober ble det gjort endringer i regjeringen, og Andreas Bjelland Eriksen overtok posten som klima- og miljøminister etter Espen Barth Eide.

I en egen videohilsen til generalsekretærmøtet i Norsk Friluftsliv samme måned, skrøt den ferske ministeren av organisasjonenes viktige rolle i samfunnet. 

– Friluftsliv er noe som bidrar til å skape helhet, trygghet og gode liv. Det er avgjørende at vi har gode friluftslivsorganisasjoner som tar vare på det flotte friluftslivsmiljøet som vi har i Norge. 

Han understreket  også at dette er et tema som som både engasjerer ham personlig og som denne regjeringen er opptatt av, og ønsker å satse på i den kommende perioden.  

– Vi skal jobbe grundig og hardt med å legge enda bedre til rette for at alle i samfunnet kan få lov til å delta i friluftsaktiviteter fremover, sa Bjelland Eriksen, som også fortalte at han gleder seg til Friluftslivets år i 2025.

Håper han trår til

Vi ønsker Bjelland Eriksen hjertelig velkommen som ny friluftslivsminister, og ser fram til samarbeidet i tiden framover, ikke minst med tanke på å få til et stort felles løft i Friluftslivets år, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv. 

Lier forteller at hun er glad for at statsråden er tydelig på hvor viktige de frivillige organisasjonene er for friluftslivet i Norge. Hun viser til en ny rapport fra Vista Analyse, som viser at en stor hindring for å få flere i aktivitet nettopp er mangel på ressurser i frivilligheten.  

– Det blir en ond sirkel der færre frivillige gir færre aktiviteter og tilbud, som igjen bidrar til økt utenforskap. Frivilligheten klarer mye, men denne floken løser vi ikke alene, sier Lier. 

Hun håper Bjelland blir friluftslivsministeren som trår til med en styrket satsing på organisasjonene. 

 – Vi og våre 18 medlemsorganisasjoner er i alle fall klare. 

Portrettfoto av generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier

ØNSKER NASJONALE FØRINGER: Generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier, ønsker seg klare nasjonale føringer for besøksbidrag-ordningen.

Del denne artikkelen