Bruken av urbane grøntområder for rekreasjon

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

Skov og Landskab i Danmark ga i 2006 ut en rapport om bruken av urbane grøntområder for rekreasjon, med utgangspunkt i 6 byer i Danmark. Rapporten viser til at i de to største byene, København og Århus, har innbyggerne grønnere områder tettere innpå boligene sine. Flere av innbyggerne bruker her parkene ved middagstid og blir… Read more »

Skov og Landskab i Danmark ga i 2006 ut en rapport om bruken av urbane grøntområder for rekreasjon, med utgangspunkt i 6 byer i Danmark. Rapporten viser til at i de to største byene, København og Århus, har innbyggerne grønnere områder tettere innpå boligene sine. Flere av innbyggerne bruker her parkene ved middagstid og blir i parkene over lengre tid. Deres formål er også sterkere knyttet til fred og ro og til å bli i bedre humør. Å få en avveksling fra byens gater er betydelig viktig for innbyggere i København, som samtidig har en lavere andel av hundeeiere blant seg.

Studien viser en signifikant forskjell på besøkshyppigheten i byenes grøntområder når det gjelder avstand til nærmeste grøntområdet, hund i husstanden, alder, følelsen av trygghet i grøntområdet, anvendeligheten av grøntområdet, antall personer i husstanden, boligtype og hvorvidt man har adgang til hage (rangert rekkefølge).

Tre typer opplevelser synes å være viktig uansett alder og byområde; sanseopplevelser, avveksling og rekreasjonsaktiviteter. Likeledes vurderes to typer grøntområder som viktig for alle; uformelle fredelige grøntområder og områder med dyreliv.

Les mer om studien her: Rekreativ brug af byens grønne områder

Del denne artikkelen