Sov ute 5. september!

Publisert – Sist oppdatert 09.06.2020

Ta en natt i naturen – og hjelp oss å sette ny rekord! Vi feirer Friluftslivets år – får vi med oss 50. 000 til å sove ute lørdag 5. september?

Ta en natt i naturen – og hjelp oss å sette ny rekord! Vi feirer Friluftslivets år – får vi med oss 50. 000 til å sove ute lørdag 5. september? Vi tror det, og i så fall blir det ny norgesrekord.

Du, og alle andre som bor i Norge, er invitert til å sove ute 5.  september.  I Norge er vi så heldige at vi har allemannsretten, som gir oss lov til både å høste, ferdes og oppholde oss ute. For naturen vår er gratis. Og den er døgnåpen.

Vi tar derfor en #nattinaturen, fordi vi syns allemannsretten er viktig for Norge. Vi inviterer hele Norge til å være med på en sensommernatt i naturen: Familier, barn, vennegjenger, kolleger, foreninger, unge og gamle, bygder og byer! Alle er invitert til å overnatte ute fra lørdag 5. til søndag 6. september. På åpningsdøgnet til Friluftslivets år den 13. januar fikk vi med halvparten av alle ordførere i Norge – og 10.000 (minst) mennesker til å sove ute i vinternatta over hele landet, fra Svalbard til Lindesnes. Nå gjør vi det igjen, og vi håper enda flere blir med – vi har allerede mer enn 700 politikere som skal sove ute.  

Friluftsrådene, Speiderne, DNT, 4H, Røde Kors Hjelpekorps og en rekke norske friluftslivsorganisasjoner hjelper oss å velge ut fine overnattingssteder på ulike steder i landet, der mange kan samles til aktiviteter og bålsamtaler med politikere, kjendiser og publikum – følg med på hva som skjer der du bor.

Bli med – ta en #nattinaturen (påmelding facebook-event)

Du velger selv hvor du vil sove, og hvem du vil sove sammen med. Du bestemmer om du vil sove i telt eller under stjernene, på en fjelltopp, i en stille skog, ved et vann eller på en strand – det viktigste er at du overnatter ute i det fri. Ikke glem å ta bilder av DITT overnattingsted 5. september, og tag bildet med #nattinaturen. Det blir selvsagt fotokonkurranser på Facebook og Instagram både før og under rekordforsøket, der du kan vinne flotte premier. Foto: Cecilie Johansen/@Tureventyr

Bli med på en natt i naturen 5. september!

 

Del denne artikkelen