Natt i naturen 13. januar

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

13-14 januar er den offisielle åpningen av det nasjonale Friluftslivets år 2015! Vi oppfordrer derfor alle i hele Norge til å bli med ut og nyte vinternaturen dette historiske døgnet – kanskje tar du også utfordringen med sove ute?     Enten du vil trekke frisk luft, nyte naturen, gå en tur i nærområdet eller… Read more »

13-14 januar er den offisielle åpningen av det nasjonale Friluftslivets år 2015! Vi oppfordrer derfor alle i hele Norge til å bli med ut og nyte vinternaturen dette historiske døgnet – kanskje tar du også utfordringen med sove ute?

 

 
Enten du vil trekke frisk luft, nyte naturen, gå en tur i nærområdet eller ta en skitur, så håper vi du vil bli med oss og markere starten på et år som skal fylles av friluftsliv, natur og morsomme aktiviteter over hele landet.
 

 

Norge sover ute – #nattinaturen!
Kanskje tar du også utfordringen om å sove ute – i naturen? Midt på vinteren? Friluftsliv trenger ikke å vente til helgen, innholdsrike naturopplevelser har du tilgang til hele året. Hvorfor ikke ta utfordringen nå? Ta en sovepose-selfie natt til 14 januar, fra der du er. Enten du sover i en lavvo, på balkongen, ved nærmeste vann – fang stemningen og tag bildet med #nattinaturen.

 

Oppfordrer ordførerne til å sove ute!

I løpet av Friluftslivets år vil det bli gjennomført en rekke friluftslivsaktiviteter og ulike arrangement over hele landet. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft sendte nylig ut et brev til alle landets kommuner der hun oppfordrer ordførerne til å delta i en friluftsaktivitet i sin kommune, sammen med sine innbyggere – for eksempel ved å overnatte ute i naturen!

 

Les brevet fra Tine Sundtoft til Norges ordførere

-Et viktig mål med året er å inspirere flest mulig til å oppleve naturen nær der de bor. Vi vil vise at friluftsliv er for alle, og at friluftsliv også kan utøves i naturområdene i nærmiljøet. På den måten får vi alle med, og terskelen for å utøve friluftsliv blir lav. Dette er positivt for den enkelte og for folkehelsen, sier Tine Sundtoft i brevet.

 

 

 

 

Sundtoft sover ute!
-Som en del av åpningen av Friluftslivets år vil det gå ut en oppfordring til hele befolkningen om å sove ute fra den 13. til den 14. januar. Selv tar jeg utfordringen fra Norsk Friluftsliv om å tilbringe en vinternatt ute i naturen i hovedstaden. Det kan gi en sjelden flott opplevelse av nærkontakt med natur, dyr og stjernehimmelen, sier Tine Sundtoft.

 

Din kommunes mest attraktive friluftslivsområde?
Som del av Friluftslivets år 2015 oppfordrer Sundtoft også samtlige kommuner til å utpeke sitt mest attraktive friluftslivsområde. Dette friluftslivsområdet bør omtales og presenteres på ulike måter, for eksempel på kommunens nettsider. I tillegg vil vi gjerne publisere disse områdene på de offisielle nettsidene til Friluftslivets år – kan sendes direkte til post@norskfriluftsliv.no.

 

Les mer om Friluftslivets år på den offisielle nettsiden www.friluftslivetsar.no

 

Del denne artikkelen