Klima 

Bli med på nordisk strandryddedag

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Lørdag 6. mai går de nordiske landene sammen om en strandryddedag – for å få bort den marine forsøplingen som ligger på strender og på havbunnen.  Det er sjuende år på rad at strandryddedagen arrangeres, og allerede har over 18 000 frivillige meldt seg på årets dugnad. Det lover veldig godt foran årets ryddeaksjon, som opplevde… Read more »

Lørdag 6. mai går de nordiske landene sammen om en strandryddedag – for å få bort den marine forsøplingen som ligger på strender og på havbunnen. 

Det er sjuende år på rad at strandryddedagen arrangeres, og allerede har over 18 000 frivillige meldt seg på årets dugnad. Det lover veldig godt foran årets ryddeaksjon, som opplevde et rekordår i 2016.

Her i Norge er nordisk strandryddedag en del av årets strandryddeuke 2. – 7. mai, og det er første gang samles Norden til en felles mønstring mot marin forsøpling.

Lørdag 6. mai inviterer Hold Danmark Rent, Pidä Saaristo Siistinä ry (Finland), Ringrás (Færøyene), Landvernd (Island), Håll Sverige Rent og Hold Norge Rent til Nordisk strandryddedag 2017, og flere titalls tusen frivillige over hele Norden skal ut og rydde.

– Den 6. mai går startskuddet for årets strandrydding. Statsministeren og jeg kommer til å delta da, og jeg oppfordrer alle andre til å gjøre en jobb for havmiljøet, at vi får en fremtid uten plast i havet, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen til Hold Norge Rent – som står bak dugnaden.

Hver dag er en ryddedag
Hvis ikke det skulle passe for deg å rydde akkurat under strandryddeuken, så husk at; hver dag er en ryddedag! Man står helt fritt til å bestemme selv når man ønsker å rydde. 

Ryddepakker som inneholder hansker, avfallssekker, ryddeskjema m.m. kan bestilles på post@holdnorgerent.no. Mer informasjon: http://holdnorgerent.no/ryddepakker.

Hold Norge Rents ryddeportal er en viktig kilde til kunnskap om marin forsøpling i Norge, og funnene som registreres i portalen, muliggjør blant annet identifisering og ansvarliggjøring av kildene til forsøpling i Norge.

Husk å melde alle ryddeaksjoner og antall frivillige inn i Ryddeportalen, og husk å registrere antall kilo og funn når ryddeaksjonen er over: http://holdnorgerent.no/ryddeportalen.

Her er Hold Norge Rents ryddeveileder og sikkerhetsveileder.

God ryddedag!

Del denne artikkelen