Bli med på Friluftslivet uke 2018!

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Slik kan ditt lag, forening, råd eller kommune være med og markere Friluftslivets uke 1.-9. september 2018. 

Slik kan ditt lag, forening, råd eller kommune være med og markere Friluftslivets uke 1.-9. september 2018. 

Hele Norge er invitert til å bli med på Friluftslivets uke 2018. Den første uken i september bugner det av friluftslivsaktiviteter- og arrangementer over hele landet – og i 2017 ble over 650 av disse registrert i aktivitetskalenderen – som ble markedsført både nasjonalt og i lokalmedia. 

Kalenderen er til for at folk skal kunne se hva som skjer i Friluftslivets uke der de bor, uansett hvilken lag, forening, kommune eller Friluftsråd som står for arrangementet. 

Hva er Friluftslivets uke? Friluftslivets uke har vært markert fra hver første helg i september siden 1993, og målet har hele tiden vært det samme: Skape større oppmerksomhet om friluftsliv i befolkningen, og vise frem lag og foreningers innsats og tilbud.

Friluftslivets uke gjør at friluftsliv kommer på dagsorden lokalt. Gjennom annonser i riksmedia og lokalmedia, annonsering i sosiale medier, konkurranser, pressemeldinger, politiske arrangementer og støtte til regionale samlinger får Friluftslivets uke stor nasjonal oppmerksomhet.


Hvordan kan din forening/lag/kommune markere friluftslivets uke?

Du/ditt lag/forening kan gjøre akkurat hva dere ønsker i Friluftslivets uke 1.-9. september – det viktigste er at det handler om friluftsliv, at det er gøy og åpent for alle. Her er noen forslag fra oss:

Natt i naturen 1. september – hele Norge sover ute! Inviter gjerne lokalbefolkningen og/eller politikere (og gjerne lokalavisa) til en hyggelig uteovernatting et sted i lokalmiljøet.

 1. Åpen dag/kveld! Inviter nye potensielle medlemmer til en aktivitet, eller et hyggelig info-møte i løpet av uka.
 2. Hva med å arrangere en hyggelig Naturryddedag for å markere allemannsretten og «sporløs ferdsel»? Rydd en sti, en strand eller et friluftslivsområde, mens dere tar en hyggelig tur.
  Mulig refusjonsordning fra Hold Norge Rent
 3. Har dere allerede et arrangement som er planlagt rett før eller rett etter Friluftslivet uke? Dersom det er mulig å flytte på, kan arrangementet blir markedsført som en del av uken.
 4. Turmat fra hele verden internasjonal matkultur møter den norske turkulturen. Hva med en kulturutveksling med noen av lokalområdets flerkulturelle? Eller arrangere en bær-/sopptur hvor man lager en internasjonal matrett av det man finner?
 5. Ta kontakt med din lokale utlånssentral/BUA – kanskje kan dere gjøre noe sammen?

  (MINST) 6 gode grunner til å bli med:

 1. Du og ditt lokallag er med på å sette friluftsliv på agendaen over hele Norge
 2. Din organisasjon blir synlig og får nye medlemmer
 3. Dere gjøre noe positivt for lokalmiljøet og vil glede mange
 4. Dere blir kjent med politikere og andre viktige beslutningstakere
 5. Dere får gratis markedsføring/drahjelp fra kampanjen Friluftslivets uke
 6. Dere kan vinne fine premier ved å registrere arrangementet i kartsøket

 På friluftslivetsuke.no kan du lese mer – og laste ned logo og profilmateriell som kan brukes fritt av organisasjoner som fremmer det enkle friluftslivet.

Del denne artikkelen