Betydning av grønne områder for psykisk helse

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

«Skov og landskab» i Danmark ga i 2008 ut en rapport om betydningen av grønne områder for mental helse. I denne undersøkelsen ble grønne områder analysert ut i fra et mentalt sunnhetsperspektiv. Rapporten konkluderer med at grønne områder kan karakteriseres via en «opplevelsesverdi indeks». En høy verdi indikerer at området rommer markante opplevelser, mens en lav verdi… Read more »

«Skov og landskab» i Danmark ga i 2008 ut en rapport om betydningen av grønne områder for mental helse. I denne undersøkelsen ble grønne områder analysert ut i fra et mentalt sunnhetsperspektiv.

Rapporten konkluderer med at grønne områder kan karakteriseres via en «opplevelsesverdi indeks». En høy verdi indikerer at området rommer markante opplevelser, mens en lav verdi indikerer at området gir lite opplevelser. Brukere, borgere og institusjoner etterspør primært stille, rolige og trygge opplevelser ved besøk i grønne områder. Det observeres også at det er en sammenheng mellom bruken av grønne områder og graden av hvor stresset beboerne omkring området er. Denne forbindelsen bør undersøkes nærmere, samt hvordan bruken av det enkelte området kan fremmes.

Les rapporten her: Natur og sundhed – Sammenhæng mellem grønne områders udtryk og brug set i forhold til befolkningens sundhed

Del denne artikkelen