Bente Lier blir ny generalsekretær i Norsk Friluftsliv

Publisert

Lier kommer fra jobben som generalsekretær i SOS-barnebyer, og tiltrer stillingen i Norsk Friluftsliv 1. november.

Norsk Friluftsliv får ny sjef 1.november, når Bente Lier starter i stillingen som generalsekretær. Lier er siviløkonom med lang og bred ledererfaring fra privat, offentlig og frivillig sektor.

Norsk Friluftsliv er fellesorganisasjonen for 18 friluftslivsorganisasjoner, med over 950 000 medlemsskap.

Bente Lier har blant annet jobbet i Dagbladet, ved Statsministerens kontor, MMI, Ericsson og Dyno før hun var generalsekretær i Skiforeningen i nesten ni år, fra 2006-2015.

De siste fire årene har 60-åringen vært generalsekretær i SOS-barnebyer.

– Friluftsliv har alltid vært en viktig del av mitt liv, slik det er for de aller fleste i Norge. I min tid i Skiforeningen fikk jeg anledning til å samarbeide med hele bredden av friluftsorganisasjoner. Mangfoldet i aktivitetstilbudet er utrolig bredt, men det er likevel ikke like tilgjengelig for alle. Sammen med de 18 nasjonale friluftsorganisasjonene som er medlemmer i Norsk Friluftsliv, gleder jeg meg til å jobbe for friluftsglede til flere – oftere. Dette oppleves ekstra meningsfylt nå under Covid-19-pandemien, sier Bente Lier.

Lier overtar stillingen som generalsekretær i Norsk Friluftsliv etter Lasse Heimdal, som har vært i stillingen i 12 år.

Styreleder i Norsk Friluftsliv, Knut Jørgen Herland, er glad for at Bente Lier sa ja til å ta over roret etter Heimdal.

– Med Lier får Norsk Friluftsliv en generalsekretær med lang ledererfaring, stor gjennomføringsevne, god utdannelse og gode referanser. Med sine gode holdninger og sunt bondevett, tror vi hun vil ta friluftslivet i Norge til nye høyder. Vi mener hun er rett kandidat til å styre arbeidet med å tilgjengeliggjøre friluftslivet for flere, og at hun kan tilføre Norsk Friluftsliv og våre medlemsorganisasjoner nye tanker og ideer for vårt viktige arbeid i tida som kommer, sier Herland.

Del denne artikkelen