Arrangementer Friluftslivets uke 2013 i Nord og Sør Trøndelag

Publisert

Friluftslivets dag (søndag 1.september), arrangeres i Trondheim, Ørland, Levanger og Lierne. Alle arrangementene samler ulike organisasjoner som har masse spennende aktiviteter å by på for hele familien.   Friluftslivets uke på Frolfjellet, (søndag 1. september) Her kan du blant annet møte 4H, DNT, Innhered Kajakklubb, NJFF, Reinsjø fjellstyre, Speiderne, Statens Naturoppsyn og Statskog, som arrangerer… Read more »

Friluftslivets dag (søndag 1.september), arrangeres i Trondheim, Ørland, Levanger og Lierne. Alle arrangementene samler ulike organisasjoner som har masse spennende aktiviteter å by på for hele familien.

 

 • Friluftslivets uke på Frolfjellet, (søndag 1. september)
  Her kan du blant annet møte 4H, DNT, Innhered Kajakklubb, NJFF, Reinsjø fjellstyre, Speiderne, Statens Naturoppsyn og Statskog, som arrangerer et stort antall aktiviteter for de som kommer innom Vulusjøen, Heståsdalen og Roknesvollen. Blant annet blir det fiske, luftgeværskyting spikking, slå med ljå og natursti. Man kommer også til å kunne prøve å padle både kanoer og kajakker, ta gjerne med badeklær om du vil prøve ulike måter å komme deg opp i kajakken på om den velter. Om du har plukket sopp og er usikker på om den kan spises kan du ta den med til vår soppkontroll. Over bålet kommer det til å være litt av hvert av spiselige ting som man kan smake på og lage selv. Statens Naturoppsyn kommer å fortelle om myrslått, noe som var et viktig livsgrunnlag i gamle dager, men som nå blir alt sjeldnere. Det blir mye moro og inspirasjon til nye turer for hele familien. Aktivitetene holder på kl. 11-15.
 • Høstdagen ved Haukvatnet for 22. gang søn. 1. sept. 2013
  Søndag 1. september kl. 12-15 arrangeres Høstdagen ved Haukvatnet på Byåsen i Trondheim for 22. gang. Dette er ett av Norges største kombinerte frilufts- og idrettsarrangement som er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede og er en del av Friluftslivets uke. I fjor deltok rundt tusen mennesker på arrangementet som er gratis å være med på. Under årets arrangement får deltakerne blant annet prøve seg i kano, kajakk, fiske, bueskyting, skyting, lassokasting, boccia, familieorientering og natursti. Det blir også redning i vann, botanisk guiding samt en rekke stander.Aktivitetene er lagt til Haukvannet og den 2.3 kilometer lange og godt tilrettelagte løypa rundt vannet . Det blir musikalsk underholdning ved Jan Borset. Start og mål ved Hauken hytta. Du kan starte når du vil etter kl. 1200, men målgang må skje senest kl. 1500. Ingen forhåndspåmelding. Arrangører av Høstdagen ved Haukvatnet er: Trondheimsregionens Friluftsråd, Sør-Trøndelag Idrettskrets, Trondheim Bydrift og Forum for Natur og Friluftsliv i Sør-Trøndelag i samarbeid med Trondheim Jeger og Fiskeforening, Trondheim Omland Jakt og Fiskeadministrasjon, Skogselskapet i Trøndelag, Trondheim Handicapidrettslag Trondheim Kajakklubb, Speiderne, Røde Kors, Norsk Botanisk Forening, Trondheim Turmarsjforening og Byåsen IL og Statskog.
 • Friluftslivets uke i Lierne
  1. september gjennomfører vi friluftslivets dag ved Muruseteren.
  Mellom klokken 11 og 14 blir vi til stede med leik, aktiviteter og
  kaffeslaberas.Det serveres bålkaffe og pinnebrød, men ta gjerne med egen
  mat for å grille på bålet der. I samme området blir det mulighet for å
  prøve seg på skyting på blink og natursti.
  Klokken 12 kan den som vil være med på en felles guidet vandring i
  bjørnespor. Denne turen tar ca 1 time i rolig tempo, og foregår i området
  ved Muruseteren. Det er bilvei helt fram, men benytt gjerne dagen til litt trim enten til fots eller på sykkle. Fra garasjen/storparkeringa er det ca 7 km med
  skogsbilvei, og fra innkjørselen ved Kveeidet er det ca 2 km. Det er
  bompenger på skogsbilveien inn til Muru.
  Velkommen store og små!
  Arr: Lierne Nasjonalparksenter, FNF, Fjellstyrene i Lierne, Statskog,
  Bjønnspåre 4H, Lierne jeger- og fiskeforening, LHL Lierne.
 • Friluftslivets uke ved Gjølgavatnet i Bjugn
  Kom til Gjølgavatnet 1. september kl. 11-16. Her byr flere organisasjoner på ulike aktiviteter.
  Natursti m/premier, Barnas Turlag Bjugn
  Mat på bål, 4H
  Kajakkpadling, Fosen Kajakklubb
  Stand, Ørland Kultursenter
  Turorientering, Bjugn IL
  Fiske og fangst, Ørland og Bjugn JFF
  Fugleguidning, NOF lokallag Fosen

Friluftslivets uke er en bra anledning for deg som ønsker å prøve ulike friluftsaktiviteter og komme i kontakt med organisasjoner som holder på med friluftsliv av ulike slag. Arrangementet koordineres av Forum for Natur og Friluftsliv og er støttet av Nord-Trøndelag Fylkeskommune og Friluftslivets Fellesorganisasjon.

Del denne artikkelen