Tonje er Årets Villmarking 2016

Publisert – Sist oppdatert 12.02.2020

Tidligere ambassadør for Friluftslivets år 2015 Tonje Helene Blomseth tok i dag i mot prisen som Årets Villmarking 2016 under Camp Villmark.

Prisen er tidligere vunnet av kjente profiler som Lars Monsen, Cecilie Skog og Villmarksbarna.

Årets Villmarking er en årlig utmerkelse som deles ut på Camp Villmark, villmarksmessen som startet i dag 31. mars. Blomseth vant prisen i hard konkurranse med profiler som Randi Skaug og Randulf Valle. -Tonje Helene har bidratt til å glede mange av oss. Hun er inspirerende og flink til å formidle friluftslivet, samt vise at det er mulig å finne sin egen vei i dette terrenget, forteller juryleder Daniel Holm. Hennes utadvendte og ærlige væremåte presenterer friluftslivet slik det faktisk er og vi har stor tro på at hun vil fremme friluftslivet på en utmerket måte også de kommende årene, avslutter Holm.

Avsluttet skolegangen for å leve ute
Blomseth er kjent fra blant annet tv-programmene «Bloggerne» på TV2 og «Eventyrjenter» på NRK, og var også ambassadør for Friluftslivets år 2015.  -Dette var kjempeuventet, men veldig stas, utbryter Blomseth etter å ha fått overrakt premien. Friluftsjenta er født og oppvokst i Trøndelag, men har gjort finnmarking av seg. Her lever hun et aktivt friluftsliv blant beitende rein, langstrakte vidder og spektakulært nordlys. Blomseth bestemte seg for å satse på friluftsliv og ekspedisjoner i april 2012, da hun avsluttet skolegangen for å gi alt for å leve et liv ute.

Kåringen av Årets Villmarking 2016
Ut fra en kandidatliste på ni personer kunne publikum i år for første gang være med å påvirke hvem som ble kåret til Årets Villmarking. Via avstemming på nettsiden www.campvillmark.no stemte publikum på sine favoritter blant kandidatene. Etter en uke med avstemming, satt juryen igjen med tre finalister: Tonje Helene, Randi Skaug og Randulf Valle.

Tøff konkurranse
Den komplette kandidatlisten på ni personer besto av friluftslivforfatteren Randulf Valle, Jegertvillingene Thybo-Hansen, eventyrjenta Tonje Helene Blomseth, Himmeljegerne fra Asker, fjellbestigeren Randi Skaug, forskerne Yngve Kristoffersen/Audun Tholfsen, eventyreren Kristoffer Glestad, nærtur-entusiasten Marius Nergård Pettersen og hundekjørerstjernen Sigrid Ekran.

Juryen:

 • Jon Arne Schjetne, Fenix Outdoor, Fjällräven
 • Lars Krempig, Fjorårets vinner, Villmarksbarna
 • Christian Fornes, DNT Oslo og Omegn
 • Daniel Holm, Camp Villmark

 

Tonje Helene Blomseth

 • Kjent fra NRKs serie Eventyrjenter og TV2 programmet Bloggerne
 • Blogger på http://www.tonjeblomseth.com/
 • Ga i 2015 ut boken «Drømmen om Nord»

Dette er Camp Villmark:

 • Arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm og er den ledende messen for jakt-, fiske- og friluftsinteresserte i Norge.
 • Har blitt arrangert årlig siden 1982.
 • De besøkende kan blant mye annet klatre i klatrevegg, prøve kajakker i et 600kvm padlebasseng, teste ut ATV, prøve både jakt- og fiskesimulatorer, handle utstyret de trenger til den neste turen, samt høre på gode foredragsholdere.
 • I år arrangeres messen 31. mars – 3. april.
 • Les alt om messen og det innholdsrike programmet på http://campvillmark.no/.

Del denne artikkelen