Årets friluftslivskommune 2015?

Publisert – Sist oppdatert 06.02.2020

Friluftsrådenes Landsforbund (FL) og Norsk Friluftsliv inviterer  alle kommuner som har gjort vedtak om å være en «Friluftslivets år kommune» til å konkurrere om tittelen «Årets friluftslivskommune 2015»! 

Dette er fjerde gangen det arrangeres en konkurranse om tittelen Årets friluftslivskommune i regi av Norsk Friluftsliv. Ål kommune vant i 1997, Sandnes kommune vant i 2005, mens det var Sandefjord kommune som stakk av med seieren i 2009. I tillegg ble Lom kommune kåret til Årets fjellkommune i 2002.

Friluftslivets år 2015
Friluftslivets År skal være en stor folkelig mobilisering av frivilligheten, offentlige instanser, næringslivet og enkeltindivider. Kommunene er viktige aktører, og formålet med konkurransen er å få økt oppmerksomhet om friluftsliv.  Gjennom konkurransen ønsker vi å finne den kommunen som med planer, tiltak og ressurser satser på friluftsliv i 2015. Vi er også opptatt av at kommunen aktivt stimulerer innbyggerne til å benytte seg av lokale naturopplevelser.

Velges av en jury
En jury med kompetanse på friluftsliv og kommuner skal kåre de tre beste kommunene. Juryens medlemmer vil bil lagt ut på www.norskfriluftsliv.no under ”Årets friluftslivskommune 2015” så snart den er klar.  Når vinnerne er kåret, skal prisene deles ut på et arrangement i forbindelse med avslutningen/oppfølgingen av Friluftslivets år, rundt overgangen november/desember.

Inspirasjon og innsats
Vi håper at denne konkurransen vil inspirere kommunene til en ekstra innsats for friluftslivet, ikke bare i Friluftslivets år, men også i årene som kommer. Norsk Friluftsliv og FL håper nå at alle kommunene som har vedtatt å være en Friluftslivets år kommune ønsker å være med i denne konkurransen.

 

Invitasjon til å bli med i konkurransen og mer informasjon finner du her (last ned pdf)

Fyll ut skjemaet her for å bli med i konkurransen «Årets friluftslivskommune» (lenke)

Fyll ut skjemaet for å bli med i konkurransen «Årets friluftslivskommune» (last ned word-dokument)

Her er listen over kommuner som har gjort vedtak om å bli en Friluftslivets år kommune

 

Del denne artikkelen