Åpner friluftlivets uke

Publisert

Friluftsentusiasten og statssekretæren i Miljøverndepartementet, Heidi Sørensen, har latt seg begeistre av det yrende friluftslivet på Sognsvann den første søndagen i september. Som i fjor, står hun også i år for åpningen av Norges største friluftsarrangement, som trekker flere tusen mennesker ut i naturen. Det er de største friluftslivsorganisasjonene her i landet som igjen har… Read more »

Friluftsentusiasten og statssekretæren i Miljøverndepartementet, Heidi Sørensen, har latt seg begeistre av det yrende friluftslivet på Sognsvann den første søndagen i september. Som i fjor, står hun også i år for åpningen av Norges største friluftsarrangement, som trekker flere tusen mennesker ut i naturen.

Det er de største friluftslivsorganisasjonene her i landet som igjen har slått seg sammen om den store friluftsleiren på idylliske Sognsvann med naturaktiviteter med fart og spenning for hele familien.

Her vil de stimulere barn og unge med foreldre, besteforeldre, tanter og onkler til et aktivt og ikke minst helsefremmende friluftsliv gjennom

klatring grilling roknapp padling naturquiz • fisking • karusell • orientering • natursti • ferdighetsløype (ta med egen sykkel og hjelm) • hopping i høyet • hest og kjerre … og mye annet

Ekte norsk friluftsfrokost, smakfull jegersuppe, kilovis med pølser, pinnebrød og litersvis med kaffe, te og saft vil utvilsomt gi små og store kropper energi til å fullføre postene på den populære rundløypen. Alle deltakerne får en flott friluftspremie.

Nordberg KFUK-KFUM-speidere holder en vakker messe med blomster som symbolsk uttrykk. Friluftsgudstjenesten starter som vanlig kl. 11.00.

Landets største friluftsarrangement markerer starten på friluftslivets uke, som har vært arrangert i hele landet hvert år siden Friluftslivets år i 1993. Gjennom 18 år har Sognsvann vært en naturlig møteplass for friluftsglade mennesker i alle aldre i hovedstadsområdet.

I tillegg til FRIFOs 15 medlemsorganisasjoner har også Oslo- og omland friluftsråd og Statens naturoppsyn den flotte Sognsvannsnaturen som aktivitetsområde denne septemberdagen. Det har også Oslo og omlands sopp- og nyttevekstforening sin avdeling, Neslekremla, som blant annet inviterer på to soppturer, der kurven forhåpentligvis kan fylles opp med «skogens gull».

Har du lyst til å oppleve Oslomarkas spennende naturlyder gjennom kvelden og natten, er det bare å møte opp på Sognsvann lørdag 3. september fra kl. 17.00. Speiderne fortsetter sin tradisjon med tilbud om overnatting i lavvo med hyggelig samling og grilling rundt leirbålet.

Aktiviteter og mat på den store friluftsdagen, som starter kl. 09.00, er gratis!

Se program: www.frifo.no 

For mer informasjon:
Generalsekretær i FRIFO, Lasse Heimdal, mobil: 95151194

 

Del denne artikkelen