Ap satser mest på friluftsliv

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Arbeiderpartiet vil øke støtten til frivillige organisasjoner og friluftsliv i sitt alternative statsbudsjett med 178 millioner kroner ekstra. -Et godt løft i riktig retning, mener Norsk Friluftsliv. Arbeiderpartiet foreslår å øke støtten til friluftslivet med 178 millioner. Forslaget ble nylig lagt fram for friluftsorganisasjonene Norsk Friluftsliv og Friluftsrådenes landsforening av AP’s Tore Hagebakken og stortingsrepresentant… Read more »

Arbeiderpartiet vil øke støtten til frivillige organisasjoner og friluftsliv i sitt alternative statsbudsjett med 178 millioner kroner ekstra. -Et godt løft i riktig retning, mener Norsk Friluftsliv.

Arbeiderpartiet foreslår å øke støtten til friluftslivet med 178 millioner. Forslaget ble nylig lagt fram for friluftsorganisasjonene Norsk Friluftsliv og Friluftsrådenes landsforening av AP’s Tore Hagebakken og stortingsrepresentant Åsmund Aukrust i grønne omgivelser på Sognsvann. Økningen begrunnes med at friluftsliv gir en friskere befolkning med bedre livskvalitet – noe som på sikt vil spare samfunnet for store helsekostnader. Personer som deltar aktivt i friluftsliv, får også et økt engasjement for å ta vare på natur og miljø. AP ønsker derfor å legge til rette for at flere mennesker kan delta i friluftsliv, særlig barn.


Mer friluftsliv = bedre helse

-Dette er et flott løft i riktig retning. Norge har enorme utfordringer innenfor folkehelse. Vi bruker årlig i snitt kr 56 700,- på hver innbygger for å reparere helse. Det blir nesten 800 millioner om dagen, og 288 milliarder i året. Kostnadene vokste med 18 milliarder på ett år, og inaktivitet er en viktig årsak til «uhelse». Friluftsliv tilbyr lavterskelaktiviteter for mennesker i alle aldre, og denne aktiviteten er ønsket. Arbeiderpartiet vil få mye friluftsliv og folkehelse ut av sine satsinger på sikring og tilrettelegging av friluftsområder og aktivitet i skolen, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

 

..men ikke glem løftene!
-Vi er glade for at Arbeiderpartiet også ser friluftsrådene og frivilligheten som en ressurs i folkehelsearbeidet. Skal vi få til resultater, er samhandling nøkkelen. Arbeiderpartiets prioriteringer vil gi mye egenaktivitet, mener Heimdal.

 

-Vi har fjorårets løfter fra Socialdemokraterna til friluftslivet i Sverige friskt i minne – de var glemt når de i år kom i posisjon og leverte sitt budsjett i oktober. Vi er imidlertid glade for at Arbeiderpartiet lover å huske på sine løfter, sier Heimdal.

 

-Tilskudd til frivillige organisasjoner økes med 5,3 mill. til 60 mill. kroner.

-Oppkjøp av friluftsområder i by- og tettstednære strøk: Økes med 36,2 mill. til 60 mill.

-Kartlegging av friluftsområder: 50 mill. kroner.

-Tilrettelegging av friluftsområder: Økes med 44,7 mill. til 182 mill.

-Fysisk aktivitet i skolen: 40 mill. til innføring av en times daglig fysisk aktivitet.

-Friluftsliv i skolen: Økes med 1,5 mill.kroner til 60 mill. kroner.

 

Kilde: Ap

 

Dagsavisen – ønsker sprekere barn

Del denne artikkelen