Andreas er Eventyreren

Publisert – Sist oppdatert 10.02.2020

Andreas Orset (23) fra Ski er Norges nye «Eventyrer»! Han vant foran 1030 søkere på jobben gjennom en grundig utvelgelsesprosess – og får dermed jobben med å gå på tur i Norge på kryss, tvers og langs i minst ett år!  Da den tradisjonsrike, norske skoprodusenten Alfa utlyste stillingen som eventyrlysten produkttester for deres nye kolleksjoner… Read more »

Andreas Orset (23) fra Ski er Norges nye «Eventyrer»! Han vant foran 1030 søkere på jobben gjennom en grundig utvelgelsesprosess – og får dermed jobben med å gå på tur i Norge på kryss, tvers og langs i minst ett år! 

Da den tradisjonsrike, norske skoprodusenten Alfa utlyste stillingen som eventyrlysten produkttester for deres nye kolleksjoner med friluftssko, raste søknadene inn. Fra hele 1030 søknader gikk kun 30 kandidater videre til neste runde. Deretter gikk 10 av dem videre til finalen, som var deltakelse på en friluftsleir ledet av ekspedisjonsveteran Aleksander Gamme. Der falt valget til slutt falt på Andreas. Nå venter en eventyrlig og lang gåtur for Eventyrer-Andreas.

Jobben innebærer å gå tur i minst et år, og samtidig være ambassadør for Norge som tur og friluftsland. Prosjektet er et samarbeid mellom Alfa Sko, Norsk Friluftsliv og Visit Norway.

Investering i turglede
Til daglig studerer Andreas, eller Eventyreren som han heretter skal hete, økonomi og administrasjon ved Norges Handelshøyskole i Bergen. En hverdag som er milevis unna det som venter.

–Jeg gleder meg vilt til å sette ut på eventyr. Dette er virkelig drømmejobben. Jeg har alltid likt å være i naturen og gå tur, og gleder meg til å dele både sko- og turerfaringer. Nå ser jeg fram til varme sommerdager og fuglekvitter, men gleder meg nesten mest til de kalde vinternettene i teltet, sier Eventyreren Andreas Orset.

Når jobben starter skal Eventyreren ekstremteste Alfas sko ved å gå langt. I tillegg skal han spre turglede og vise frem mulighetene for både enkle, og ikke fullt så enkle turer rundt om i landet. Eventyreren håper folk vil være med på ferden, og følge ham via blogg og sosiale medier.

–Andreas kommer garantert til å spre turglede. Han er en positiv og omgjengelig type, med den rette innstillingen. Han lever og ånder for friluftsliv og er i tillegg en god formidler. Målet med en helårs eventyrer er også at han skal hjelpe hver av oss til å finne våre egne eventyr utendørs, ved sammen med lokale ildsjeler oppsøke spennende steder både avsides og i nærmiljøet – og formidle disse gjennom året på nett og i sosiale medier. Vi gleder oss til å samarbeide med ham, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Eventyrerens sko skal være snøret klare i juni. Da legger han ut på kryss, tvers, langs, opp og ned gjennom Norge. Håpet er at Eventyreren skal inspirere til friluftsglede, og få folk opp av sofaen. Oppfordringen om et mer aktivt liv, og betydningen dette har for folks helse er et viktig bakteppe, når Eventyreren plystrer sine vandringsviser.

FØLG Andreas på bloggen her

Del denne artikkelen