Velkommen til «Allemannsretten – fra høsting til turistindustri»

Publisert – Sist oppdatert 04.07.2017

Torsdag 11. mai arrangerer Norsk Friluftsliv seminaret «Allemannsretten – fra høsting til turistindustri». Seminaret holdes hos Norges Røde Kors i Hausmannsgate 7 i Oslo. Seminaret vil bli streamet – og du kan følge og se seminaret fra klokken 10 her! Registreringen til seminaret åpner klokken 09.30, og programmet starter kl. 10. Det hele avsluttes med… Read more »

Torsdag 11. mai arrangerer Norsk Friluftsliv seminaret «Allemannsretten – fra høsting til turistindustri». Seminaret holdes hos Norges Røde Kors i Hausmannsgate 7 i Oslo.

Seminaret vil bli streamet – og du kan følge og se seminaret fra klokken 10 her!

Registreringen til seminaret åpner klokken 09.30, og programmet starter kl. 10. Det hele avsluttes med en paneldebatt, og programmet avsluttes cirka 15.40.

Her finner du hele programmet for seminaret.

Friluftslivet har dype røtter i Norge, og høsting av naturens ressurser har vært viktig for mange mennesker gjennom århundrer. Siden slutten av 1800-tallet har friluftslivet utviklet og endret seg. Folk går ikke lenger på tur for mataukens skyld, og friluftsliv er i dag den desidert største fritidsaktiviteten i Norge. Mellom 80 og 90 prosent av befolkningen bedriver en eller annen form for friluftsliv i løpet av året, og det er stort fokus på friluftslivets helsebringende effekt.

Allemannsretten er selve grunnlaget for friluftslivet, og er en sedvanerett som ble lovfestet i friluftsloven fra 1957. Allemannsretten står sterkt i den norske befolkningen, men utfordres stadig, både i forbindelse med nedbygging, og turister som vil oppleve norsk natur.

Stortinget har nylig behandlet friluftslivsmeldingen, og har nå reiselivsmeldingen til behandling. Stortinget har nylig også hatt en første behandling av forslaget om å ta allemannsretten inn i grunnloven.

Seminaret «Allemannsretten – fra høsting til turistindustri» holdes tors 11. mai kl. 0930 – 1540 på Røde Kors kurs- og konferansesenter, Hausmannsgate 7, Oslo

Deltakerliste blir delt ut på seminaret.

Her finner du hele programmet (pdf)

Del denne artikkelen