56 kommuner nominert

Publisert – Sist oppdatert 06.02.2020

«Årets friluftslivskommune» skal kåres – her er listen med de 56 norske kommunene som konkurrerte om den gjeve tittelen i Friluftslivets år 2015!

For fjerde gang arrangeres konkurransen om tittelen «Årets friluftslivskommune», i regi av Norsk Friluftsliv og Friluftsrådenes Landsforbund. Ål kommune vant i 1997, Sandnes kommune vant i 2005, mens det var Sandefjord kommune som stakk av med seieren i 2009. Formålet med konkurransen er å få økt fokus på friluftsliv og inspirere kommunene til større innsats for friluftslivet.

Ny rekord i deltakelse
– Vi er svært fornøyde med at hele 56 kommuner har meldt seg på, dette er det høyeste tallet vi har sett siden starten i 1997. Vi tror Friluftslivets år har hatt en god effekt på friluftslivet i norske kommuner. Kommunene har gjennom sin arealforvaltning, tilrettelegging og samarbeid med frivillige organisasjoner stor påvirkning på befolkningens tilgang til gode friluftslivsopplevelser. Det høye deltakertallet tolker vi som at kommunene tar friluftsliv på alvor. Vi ser allerede nå at det er gjort mye bra friluftslivsarbeid i mange kommuner. Konkurransen om å bli kåret til Årets friluftslivskommune var hard, sier Hans Erik Lerkelund, i Norsk Friluftsliv.

Når kåres vinneren?
5. november avgjorde juryen avgjøre hvem gikk til finalen i «Årets friluftslivskommune». Vinneren vil bli en av de 56 kommunene som har meldt seg på i konkurransen (se liste). For å kunne være i konkurransen måtte kommunen først ha gjort vedtak om å bli en Friluftslivets år kommune, noe som hele 123 kommuner gjorde i 2015.

Evenes, Lier og Stavanger

Spennende finale 1. desember på Oppdal: Tre kommuner står igjen i finalen i kåringen av «Årets friluftslivskommune 2015»: Evenes, Lier og Stavanger. Hvem av de tre som vinner, og hvem som blir nr. to og tre, avsløres 1. desember på Oppdal.  Her er de tre finalistene!


Her er de 56 kommunene som kjempet om å bli «Årets friluftslivskommune»:

Alstahaug
Arendal
Aurskog-Høland
Bygland
Bærum
Dønna
Eigersund
Elverum
Evenes
Gausdal
Giske
Gjesdal
Gjøvik
Gloppen
Gol
Grong
Halsa
Hamar
Hammerfest
Hurdal
Inderøy
Karlsøy
Kvinnherad
Kviteseid
Levanger
Lier
Lyngen
Løten
Meland
Melhus
Meløy
Nesset
Nord-Aurdal
Nordreisa
Oppdal
Porsgrunn
Radøy
Rauma
Rennesøy
Salangen
Sandefjord
Sandnes
Sel
Selbu
Skjåk
Stavanger
Stord
Storfjord
Sund
Surnadal
Tjelsund
Tvedestrand
Vågå
Ål
Ålesund
Åmli

Del denne artikkelen