«Friluftsliv for alle» på NRK

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

Arrangementet «Friluftsliv for alle» på Stenberg i Vestre Toten ble sendt på NRK1 1.september. Programmet ble sett av 411 000 seere, jfr NRK. Dette var nær dobbelt så mange som så på tippeligakampen som gikk samtidig. Rundt 3000 friluftsinteresserte opplendinger og en rekke friluftslivsorganisasjoner var også tilstede på selve arrangementet. Dette kom frem da styret for festivalen, prisgivere og NRK… Read more »

Arrangementet «Friluftsliv for alle» på Stenberg i Vestre Toten ble sendt på NRK1 1.september. Programmet ble sett av 411 000 seere, jfr NRK. Dette var nær dobbelt så mange som så på tippeligakampen som gikk samtidig. Rundt 3000 friluftsinteresserte opplendinger og en rekke friluftslivsorganisasjoner var også tilstede på selve arrangementet.

Dette kom frem da styret for festivalen, prisgivere og NRK evaluerte gjennomføringen.

 

Sentralt i programmet var også utdelingen av ildsjelprisen og friluftslivets hederspris, som ble vunnet av henholdsvis Thor Bergesen og Arne Nævra. Vinneren av Ildsjelprisen ble kåret av friluftslivsinteresserte gjennom nettportalen UT.no. Dette genererte også mye lokalt engasjement, både for prisene og for programmet.

 

Se kort bildepresentasjon av arrangementet HER

Se kort film om ildsjelprisvinneren HER

Se hele NRK programmet HER

 

NRK var svært fornøyd med gjennomføringen, og er ikke fremmed for at det kan bli aktuelt med et nytt program neste år, særlig dersom programkonseptet blir litt fornyet.

 

Miljødirektoratet, Helsedirektoratet, Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO) og festivalen «Friluftsliv for alle» står bak utdelingen av friluftslivsprisene. Disse var også godt fornøyd med innhold og gjennomføring. Prisgiverne vil også vurdere å utvide prisutdelingen med en ny klasse. FRIFO ser gjerne at forbilledlige lokale prosjekter eller tiltak også kan konkurrere om heder og ære.
NRK og Norsk Tipping ble takket for deres bidrag til å gjøre årets arrangement så vellykket.

 

Samtidig med evalueringen besluttet juryen å velge FRIFOs styreleder Dag Kaas til juryleder. Han avløser Øystein Dahle, som har vært FRIFOs representant i juryen gjennom mange år.

 

Foto: Kandidatene til årets ildsjelpris. Foto Terje Dale, NRK.

Del denne artikkelen