37 prosent vil være mer ute

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Mange har planer om å tilbringe mer tid utendørs i 2015, som er Friluftslivets år. I en ny undersøkelse fra Ipsos MMI oppgir hele 37 prosent at de tror de kommer til å være mer ute i naturen enn i fjor.   Rett før jul stilte Norsk Friluftsliv spørsmålet «Tror du at du kommer til… Read more »

Mange har planer om å tilbringe mer tid utendørs i 2015, som er Friluftslivets år. I en ny undersøkelse fra Ipsos MMI oppgir hele 37 prosent at de tror de kommer til å være mer ute i naturen enn i fjor.

 

Rett før jul stilte Norsk Friluftsliv spørsmålet «Tror du at du kommer til å være mer eller mindre ute i naturen i 2015, eller tror du det blir omtrent som i år?» i en landsdekkende undersøkelse utført av Ipsos MMI.

 

37 prosent vil være mer ute
Kun 2 prosent tror de kommer til å være mindre ute i naturen, mens hele 37 prosent mener at de kommer til å være mer ute i naturen i 2015, enn i 2014. 61 prosent svarer at det tror det blir omtrent som i 2014.

 

– Det lyder godt ved inngangen av Friluftslivets år 2015. Det er særlig ungdom og unge voksne som oppgir at de vil være mer ute, 46 prosent i aldersgruppen 15-24 år og 53 prosent i aldersgruppen 25-39 år. Tidligere undersøkelser viser at nordmenn flest (ca 9 av 10) bruker naturen, men ikke så ofte som de ønsker. Norsk Friluftsliv synes det er flott at så mange nå planlegger å være mer ute i naturen i år, det lover godt både for friluftslivet og for folkehelsa. Vi håper at Friluftslivets år vil motivere enda flere til å nyte naturen, spesielt nye målgrupper, sier Lasse Heimdal, Generalsekretær i Norsk Friluftsliv. Norsk Friluftsliv er en fellesorganisasjon for norske friluftslivsorganisasjoner, og har ansvar for planlegging og gjennomføring av Friluftslivets år 2015.

 

Vil ha flere ut i naturen 
-Målet med Friluftslivets år er at enda flere nordmenn skal delta i friluftslivet, og vi ønsker å skape økt bevissthet om friluftslivets positive effekter knyttet til folkehelse. Året skal også øke kunnskapen om allemannsretten og de svært gode mulighetene som alle her i Norge har til å utøve friluftsliv – særlig i nærmiljøet. Friluftslivet skal være enkelt og tilgjengelig. Vi ønsker spesielt at flere barn, unge og barnefamilier får lyst til å bruke naturen, sier Lasse Heimdal, Generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

 

Friluftslivets år 2015 er en nasjonal markering av norsk friluftsliv og åpnes offisielt av H.K.H. Kronprins Haakon 13. januar i Tøyenparken, og markeres samtidig over hele landet – fra Svalbard i nord til Agder i sør.

 

Les mer om www.friluftslivetsar.no  Sjekk i kalenderen hva som skjer der du bor!

 

Se hele  undersøkelsen her

Del denne artikkelen