2015 blir Friluftslivets år

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Miljøverndepartementet går inn for et Friluftslivets år i 2015.   Dette var den klare meldingen fra statsråd Bård Vegard Solhjell da han talte på Landskonferansen for friluftslivet i Sandefjord i dag.   – Året vil gi et viktig løft for friluftslivet i Norge, sier Dag Kaas, styreleder i Norsk Friluftsliv.   Solhjell deltok i dag… Read more »

Miljøverndepartementet går inn for et Friluftslivets år i 2015.

 

Dette var den klare meldingen fra statsråd Bård Vegard Solhjell da han talte på Landskonferansen for friluftslivet i Sandefjord i dag.

 

– Året vil gi et viktig løft for friluftslivet i Norge, sier Dag Kaas, styreleder i Norsk Friluftsliv.

 

Solhjell deltok i dag under åpningen av den nasjonale friluftskonferansen, i regi av Direktoratet for Naturforvaltning, Friluftsrådenes Landsforbund og Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO). Solhjell understrekte friluftslivets betydning for den enkelte og for samfunnet, spesielt for folkehelsen.

 

– Friluftsliv er noe av det viktigste i livet for mange, og det viktigste i livet også være noe av det viktigste i politikken, sa miljøvernministeren som avslutning på sitt innlegg.

 

– Et friluftslivets år i 2015 vil få stor betydning for friluftslivet over hele Norge, understreker Norsk Friluftslivs styreleder Dag Kaas. Forrige år gang friluftslivets år ble markert, var i 2005. Den gang deltok nærmere tre hundre tusen mennesker gjennom 2 000 aktiviteter over hele landet.

 

– Vi forventer en enda større deltakelse i 2015, sier Norsk Friluftslivs generalsekretær Lasse Heimdal. Det er grunn til å tro at myndighetene vil gi et vesentlig bidrag til markeringen av året over hele landet. De frivillige friluftsorganisasjonene står klare til å gjøre året til en friluftsfest. Året vil også bli en god anledning til å styrke nordmenns kunnskap om allemannsretten og hvilke muligheter som finnes for gode naturopplevelser for de fleste i nærmiljøet, sier generalsekretæren.

Del denne artikkelen