Flerkulturell friluftsfest 2017
Flerkulturell friluftsfest 2017

2000 samlet til Flerkulturell Friluftsfest

Publisert – Sist oppdatert 06.02.2020
Tekst: Linn Elise Jakhelln – Foto: Linn Elise Jakhelln

Tirsdag 23. mai var det duket for Flerkulturell Friluftsfest på Sognsvann i Oslo. Over 2000 elever i voksenopplærings- og mottaksklasser var påmeldt festen, som ble åpnet med felles morgengymnastikk og storfint kronprinsbesøk.

I år var det andre år på rad at Oslo og Omland Friluftsråd, i samarbeid med andre lokale friluftsaktører, inviterte elever fra mottaksklasser og voksenopplæringsklasser i Oslo og Akershus til en felles aktivitetsdag i det fri. Formålet med arrangementet var å introdusere elevene for det norske friluftslivet, og de mange utemulighetene som finnes i Oslomarka.

eksotisk grillmat

Ikke bare grillpølser

Blant store fellesgriller, som ble ivrig brukt til alt fra de typiske norske grillpølsene til velduftende grillmat fra andre matkulturer, var også Norsk Friluftsliv tilstede for å skape bevissthet rundt kampanjen Turmat fra hele verden. Prosjektleder Tonje Refseth var imponert over både arrangementet og oppmøtet.

– Elevene har blitt oppfordret til å ta med mat fra egen kultur til å legge på grillen. Så her har det virkelig vært turmat fra hele verden. På den måten får elevene mulighet til å vise oss sin kultur, og det blir en gjensidig utveksling. Akkurat det vi ønsker oss med kampanjen, legger hun til.

Les mer om kampanjen her: – Dette er Turmat fra hele verden.

Kronprinsen på flerkulturell friluftsfest

En viktig møteplass

De mange oppmøtte fikk muligheten til å prøve seg på en rekke typiske friluftsaktiviteter i regi av ulike lokale lag og organisasjoner. Blant annet fikk de lage sitt eget pinnebrød på bål, teste ut kanopadling, snekring, fisking og trehyttebygging.

– Friluftslivet kan være en viktig sosial møteplass og inkluderingsarena. Ved å gi flerkulturelle muligheten til å delta på morsomme lavterskeltilbud som dette, gir vi dem en mulighet til å bli kjent med organisasjoner og aktive miljøer, som de kanskje ellers ikke hadde visst at fantes, avslutter Refseth.

Flerkulturell Friluftsfest arrangeres av Oslo og Omland Friluftsråd i samarbeid med Skiforeningen, Friluftsliv i Gamle Oslo (FRIGO), Norsk Organisasjon for Terrengsykling, Besøkssenter våtmark Oslo, DNT Oslo og Omegn, Det norske Skogselskap, Oslofjorden Friluftsråd, Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, Norges Jeger- og Fiskerforbund, FNF Oslo, FNF Akershus, Bymiljøetaten i Oslo kommune, elever fra Natur videregående skole og mottaksklasser ved Marienlyst skole.

DNT-stand på flerkulturell friluftsfest

Les mer: – Friluftsliv kan styrke innvandreres levekår.

Del denne artikkelen