Mange gikk i fjellet for første gang i sommer

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2021
Tekst: Linn Elise Jakhelln – Foto: Synne Kvam

Mange nordmenn benyttet årets sommer til å gå i fjellet for første gang. Blant disse var flertallet menn, viser en ny Ipsos-undersøkelse.

En ny Ipsos-undersøkelse, gjort på vegne av Norsk Friluftsliv, viser at mange nordmenn prøvde seg på nye friluftsaktiviteter i sommer.

Turer i fjellet er den aktiviteten flest nordmenn har forsøkt seg på for første gang. Mens ti prosent av menn oppgir å ha gått sin første tur i fjellet i sommer, sier seks prosent av norske kvinner det samme.

–  Det er ingen tvil om at årets annerledessommer har fått nye grupper til å strømme til friluftslivet. At hele åtte prosent av nordmenn benyttet anledningen til å gå sin første fjelltur, er veldig gledelig, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Flere har også gått på fisketur for aller første gang denne sommeren.

Også her er det en betydelig forskjell mellom kjønnene. Mens hele åtte prosent av menn har gjort dette for første gang, svarer kun to prosent av kvinnene det samme.

Generelt viser tallene at flere menn har forsøkt nye friluftsaktiviteter for første gang i sommer.

– Mange kvinner har også prøvd nye ting, men i ikke like stor grad. Sopp- og bærplukking og matlaging ute i naturen er også noe en del har gjort for første gang, og for disse aktivitetene er ikke kjønnsforskjellene like store, sier Heimdal.

Se Ipsos-undersøkelsen her.

Del denne artikkelen