olemic
olemic

Årets ildsjel satte ny stemmerekord

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

– Jeg blir helt tørr i munnen. Jeg hadde jo ikke trodd jeg skulle vinne. Nå blir det bålhytte på Torskenskaret!, sa en overrasket og glad Brith Sørensen (73).

– Jeg blir helt tørr i munnen. Jeg hadde jo ikke trodd jeg skulle vinne. Nå blir det bålhytte på Torskenskaret!, sa en overrasket og glad Brith Sørensen (73). Hun ble i september utropt som vinner av Friluftslivets Ildsjelpris 2017, stemt fram med tusenvis av stemmer. 

Tekst og foto: Per Hovland
Det var selveste stortingspresident Olemic Thommessen som åpnet konvolutten og utropte henne som vinner under festivalen Friluftsliv for Alle på Vestre Toten i Oppland.
 
Brith Sørensen omtales som primus motor for Torsken Turgruppe. Hun skal være kjent som kommunens friluftlivsressurs og folkehelsekoordinator – på frivillig basis.
 
Og som hun sa på forhånd, prispengene skal gå til et formål alle skal benytte seg av.
 
– Turlagets aktiviteter skjer under åpen himmel. Men av og til kan det være greit å kunne trekke under tak og rundt et bål. Også barnehager og skolebarn kan få glede av denne hytta.
 
Brith Sørensen sa på forhånd at hun av ydmyk og glad på vegne av Torsken Turgruppe for å bli nominert. Hun har brukt vinteren og våren til søknader, loddsalg og arrangement for å få bygget bålhus med toalett.
 
brith

STOLT: Den stolte prisvinneren sammen med juryformann Dag Kaas.

 
 – Med tilskudd fra fylkeskommunen, lokale bedrifter og foreninger, fiskere, loddsalg og prispenger kan vi gå i gang med bygginga i høst, forteller Sørensen.
 
Tre var av en jury plukket ut blant hundrevis av innsendte forslag. I tillegg til Brith Sørensen var det denne gangen Evenes turlag og Kåre Haug i Skiforeningen som var nominert.
 
Juryformann Dag Kaas understreket at det har vært publikum der ute som har stemt fram vinneren via sms-avstemming, og han kunne fortelle Brith Sørensen at aldri har det kommet inn så mange stemmer til Årets ildsjel som i år.
 
– 25.000 er rekord. Så du må ha mange venner, sa Kaas i sin gratulasjon til prisvinneren.
 
kare

TRE KANDIDATER: Vinner Brith Sørensen sammen med de to andre kandidatene, Kåre Haug (i rødt) fra Skiforeningen og Einar Pettersen, på vegne av Evenes Turlag.

 

Del denne artikkelen